Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Το οπλοστάσιο του επιτυχημένου πωλητή













Στο σημερινό άρθρο θα μιλήσουμε για το οπλοστάσιο του επιτυχημένου πωλητή.

Με τον ορό αυτό εννοούμε τα φυσικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας πωλητής, τα οποία μπορούν να του δώσουν τεράστιο πλεονέκτημα απέναντι στον ανταγωνισμό και να τον βοηθήσουν να χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης με τον πελάτη προκειμένου να φτάσει στην  πώληση του επιθυμητού προϊόντος η υπηρεσίας .

Τα χαρακτηριστικά που πρέπει να αναπτύξουμε είναι η ικανότητα να ακούμε ,η γλώσσα του σώματος και η λεκτική επικοινωνία.

Στο πρώτο άρθρο θα ασχοληθούμε με το σοβαρότερο όλων... την ικανότητα να ακούμε.

Ναι πολύ καλά διαβάσατε... η ικανότητα να ακούμε, μια αρετή που ελάχιστη την έχουν, πολλοί δεν την έχουν και κάποιοι καταφέρνουν να την καλλιεργήσουν.

Ο εαυτός μας.. για εμάς ο εαυτός μας είναι το κέντρο του κόσμου, δεν δεχόμαστε ότι γύρο μας υπάρχουν άνθρωποι με άλλες συνήθειες, άλλα βιώματα, άλλες εμπειρίες ζωής, άλλη κουλτούρα, άλλες πεποίθησης και άλλα πιστεύω.
Βλέπουμε τον κόσμο μέσα από τα δικά μας μάτια και πιστεύουμε ότι είναι όπως τον βλέπουμε εμείς,
δεν είναι τυχαίο ότι, για παράδειγμα, σε μια ληστεία οι περισσότεροι θα δώσουν διαφορετική κατάθεση στην αστυνομία.
Αυτό συμβαίνει γιατί, ναι μεν, όλοι αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα μέσα από τις πέντε αισθήσεις μας (ακοή αφή όσφρηση γεύση και όραση), άλλα η πορεία της ζωής μας ως τώρα και κάποια άλλα δεδομένα μας έχουν κάνει να δημιουργήσουμε κάποια φίλτρα μέσα από τα οποία περνάμε τα γεγονότα και αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά τον κόσμο.

Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχουμε μάθει να ακούμε πραγματικά.

αυτός είναι ο λόγος που τσακωνόμαστε με τους δικούς μας ανθρώπους και δυσκολευόμαστε να διατηρήσουμε υγιείς σχέσεις με οικογένεια, δεσμούς, φίλους και συνάδελφους.

Πρέπει να μάθουμε να ακούμε προσεκτικά, δηλαδή να αφουγκραζόμαστε αυτά που μας λέει ο πελάτης, να νιώθουμε της ανάγκες του, με αποτέλεσμα να του προσφέρουμε αυτό που χριαζετε.

Μονο έτσι θα δημιουργήσουμε πιστούς και ευχαριστημένους πελάτες.

Στα επόμενα άρθρα θα μιλήσουμε για τα άλλα χαρίσματα που πρέπει να έχει ένας πωλητής για να γίνει επιτυχημένος.



Παπαζογλου Βασιλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου