Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Γιατί οι πελάτες δε με επιλέγουν;

Ένα είναι σίγουρο..
 Ο πελάτης για να αγοράσει από εσένα θα πρέπει να του αρέσεις.

Μόνο τότε θα σε εμπιστευτεί, θα σε συμπαθήσει, και θα προβεί στην επιθυμητή ενέργεια. Αλλιώς θα βγει από το μαγαζί που εργάζεσαι και θα μπει στο διπλανό. Ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος στις μέρες μας και γι' αυτό πρέπει να προσέχουμε μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, πόσο μάλλον το θέμα της εμφάνισης που θεωρείται αυτονόητο.
Δεν εννοώ φυσικά να μοιάζεις στην Angelina Jolie ούτε στον Βrad Pitt. Αυτό που σου λέω είναι ότι πρέπει να είσαι καθαρός, ξυρισμένος ή με ένα περιποιημένο μουσάκι αν πρόκειται για άντρα, να έχεις περιποιημένα μαλλιά, καθαρά και κομμένα νύχια .Τα ρούχα σου θα πρέπει να είναι και αυτά καθαρά και σιδερωμένα. Αν πρέπει να φοράς μια στολή η ένα ταμπελάκι βάσει της πολιτικής της εταιρίας δε θα πρέπει να τα ξεχνάς.
Σκέψου το απλά, θα πήγαινες να σε εξυπηρετήσει εσένα κάποιος, μέρες αξύριστος, με τα μαλλιά λαδωμένα, το παντελόνι σκισμένο, και με το νύχι φαγωμένο;; Ή μήπως θα προτιμούσες τον διπλανό πωλητή με το περιποιημένο μουσάκι, το σωστά κουρεμένο και κυρίως καθαρό μαλλί και το αξιοπρεπές παρουσιαστικό; Με ότι αυτό σημαίνει…
Οι παλιοί έλεγαν ότι η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά. Και είχαν δίκιο. Όταν είσαι καθαρός και περιποιημένος δείχνεις ότι σέβεσαι πάνω από όλα τον εαυτό σου, δείχνεις ότι έχεις αξιοπρέπεια και αυτοεκτίμηση, στοιχεία σημαντικά για να σε εμπιστευτεί ο πελάτης και να σε επιλέξει για την αγορά του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου